Analyse af “En kærligheds historie”

Personkarakteristik

Indre:

Der er nok noget psykisk galt, efter som hun er så isoleret i hendes lejlighed. Hun er utrolig ensom og lever kun med sig selv i sin lejlighed. Hun oplever ikke det sociale liv længere (gjorde hun måske engang da hun havde en kæreste)og hun kan ikke engang betale sin egen husleje. Så der er noget meget galt med hende, måske skyldes at hun har isoleret sig så meget som hun har gjort. Måske har hun fået en depression? (CHRISTOFFER)

Ydre:

Hun virker som en meget speciel dame. Hun går op i sit udseende da der står at hun smører sig ind i kakaosmør og plukker sine øjenbryn. Der står også at hun gerne vil være som Asta Nielsen, smuk og bleg. Hun går tit i karbad, så hun er ren men også fordi hun elsker at ligge og slappe af i vandet.

hun virker også som en smuk dame da der står at folk kigger efter hende og at mænd klæder hende af med øjnene, fordi de kunne tænke sig at se hvad der inden under tøjet. Hun vil meget gerne være en rigtig flot dame. (CHRISTOFFER)

Direkte/ Indirekte beskrivelse:

Direkte:

Louisa er vegetar og god i et køkken. Om hyggelig og grundig. (CHRISTOFFER)

Indirekte:

Hun virker meget ensom, fordi der står på første side at det er længe siden hun har været ude af sin lejlighed. Og der står også beskrevet at det er indestængt og fuld af skimmel og råd, og at der er mørkt i hendes lejlighed. Det virker ikke som om hun har det godt, da hun er så ensom og at det er så koldt i og klamt i lejligheden. Hun har ikke særlig mange penge da der står noget om at der er nogle der betaler hendes bistand. Hun savner nok en kæreste eller noget maskulinitet så derfor tilfredsstiller hun hende selv. Hun er en flot dame med en flot krop da der står at når mændene ser hende trækker de søjet af hende. eller også er det fordi hun går så lidt klædt på og fordi det er noget hun selv tror hun er(hun er jo meget speciel og derfor har hun måske et meget skævt selv billede). Der bliver også beskrevet at det er meget koldt i hendes lejlighed og at hun fryser. Det er også et slags tegn på at hun måske ikke har penge nok til at varme lejligheden op. (CHRISTOFFER)

Individ/Karikatur:

Hun ville være en ganske normal person, som vi ikke ville tænke noget specielt om hvis vi så hende på gaden, andet end at hun så godt ud. Hun minder meget om en normal person da hun ville ligne en normal person på gaden. Hun er 2 personer på en eller anden måde fordi hun er så mærkelig og ensom når hun er hjemme. (CHRISTOFFER)

Rolle iforhold til andre:

Hun vil helt klart være den man lægger mærke til da der er beskrevet i teksten at folk kigger efter hende og næsten river tøjet af hende med øjnene.

Der er nogle tegn på at hun er ved at blive psykisk syg. Det med at hun taler med bananfluer og tror de er gode og bierne er onde. Andre ting kunne være at hun er at hun isolerer sig. (CHRISTOFFER)

Rum/Miljø:

Hun bor i lejlighed og er alene i lejligheden hun er fattig og har ikke mange penge for nemlig støtte til at bo i lejligheden det var hendes gamle kæreste som lejet lejligheden til dem begge men det gik ikke så hun blev i huset for hun var flyttet ind. Hun har ikke noget job efter hvad vi høre så det er også en del af grunden til at hun ikke selv kan betale for at bo der. Hun har det ikke helt godt for hun orker ikke at gøre hendes køkken rent for der er dyr i hendes mad og der ligger havregryn ud over det hele og hun ignorere det sådan set bare og tager et karbad da hun finder ud af det. Hun er glad for sit karbad fordi hun føler at det er specielt og dyrt bare fordi det er flot. (DANIEL)

Tid:

Da der står i teksten at hun bruger petroleums lamper, så ville det nok være noget længere tilbage, nok engang fra 1970-1980.

Det ville ikke have været for rigtig mange år siden da der ikke var bistand for længe siden.

Jeg mener at historien kunne strække sig fra 3 måneder til 1 år., fordi der står noget i teksten om de dyr i køkkenet der hober sig op og der viser det at der ihvertfalde er gået et stykke tid. Men som der også står på side 49 linje 9 ” sådan går noget tid”. Der er nogle steder i teksten hvor man kan fornemme at der gik noget tid og tiden springer mange gange rundt. (CHRISTOFFER)

Komposition:

Det er en lineær historie fordi den starter og går i et forløb til slut. Der er ikk flashback, men der er et sted hvor der kommer et tilbageblik hvor hun tænker tilbage til dengang hun havde en kæreste. (CHRISTOFFER, DANIEL)

Fortæller:

Det er en personbundet 3. persons fortæller.

Det gør at hun kan lyve og at vi kan følge hendes tanker. Grunden til at hun er en personbundet 3. persons fortæller er fordi at vi kun kan se hendes tanker og følge hendes liv så tæt. (CHRISTOFFER)


Reklamer