Analyse af “Som englene flyver”

Personkarakteristik:

– Indre og ydre beskrivelse:

Indre: Creepy er en person som hurtig kan blive sur, han er en person med masser af had.

Ydre: Creepy er ikke en pæn person.

– Direkte beskrivelse (hvad kan vi læse i bogen)

Creepy lever ikke et godt sted, hans værelse er en hule. Han er en person som går i seng med en masse piger, pigerne kan godt lide ham selvom han var så grim og så sød og så hård ved os i kisten. Creepy elskede kun Plexus, men han behøvede os.

– Rolle i forhold til andre:

Pigerne kan godt lide Creepy, de er ret vilde med ham. Han kan hurtig blive sur overfor andre personer. Creepy er en person som er meget sammen med pigerne, han bruger meget sin tid sammen med de forskellige piger.

– Rum/Miljø:

Hans mors boede i en fælleslejlighed sammen med hendes fyr Kaj, de bor på Gl. Køge landevej. De er fattige, de har ikke så mange penge (s. 14)

– Tid:

Novellen foregår i 1990’erne

Novellen strækker sig fra vinter (s. 9) til sommer (s. 22)

– Motiv:

Der er et trekantsdrama med Creepy, hans søster og Sisse, på den ene side var det familiekærlighed og på den anden side var det sexkærlighed.

– Komposition:

Ydre – Novellen forløb i tid og rum

Novellen er lineær, der er intet flashback i den så det er en novelle som starter og går i et forløb til slut. Novellen er en tilbageblikskomposition (der er tilbageblik)

Indre – Udviklingen hos hovedpersonen:

Creepy er cirkulært, det er søsteren også. Sisse er finalt.

– Referat:

Novellen handler om en dreng som kalder sig selv Creepy, hans veninder som han er meget sammen med på den seksuelle måde. Creepy er en grim person, men pigerne kan godt lide ham. Der er hans mor, hans søster, slangen og Sisse. De holder jul hjemme hos Creepys mor, de har skaffet et sølle juletræ fordi de ikke har penge nok til at holde ordentligt jul. Creepy var den eneste stabile i huset, hans værelse lå øverst oppe i bygningen

Skrevet af: Jonas J

Personkarakteristik:

–  Direkte/indirekte beskrivelse:

Plexus: er en slange, fire meter lang anakonda kvælerslange, fuldvoksen og gul med fine sorte tegninger. Han spiser rotter og marsvinsunger, og han bor i et bur.

Rum/Miljøbeskrivelse:

–  Creepy værelse rum:

Creepy værelse ligger øverst oppe i bygningen, man skulle kravle op ad en smal stige, og det eneste lys han havde, var et lysstofrør, der hang over et stort bur, i buret bor hans slange Plexus. Midt i rummet stod en lang stor kiste indlagt med hvidt satin, plettet af flere års brug. Et stort stykke sort stof dækkede for det lille tagvindue i Creepys værelse. Hans tøj og sko flød i bunker på gulvet. Ud over kisten var der kun ét møbel, en lav reol langs den ene væg(side 10).

Skrevet af: Nikolaj

Reklamer